Heerenveen viert de 2-1 van Reza Ghoochannejhad Pro Shots

sc Heerenveen en FC Utrecht hebben elkaar op een koude Friese avond in evenwicht gehouden. Beide ploegen streden voor de overwinning, maar kwamen niet verder dan 2-2.

Nummer vier Utrecht loopt zo een puntje uit en vergroot de voorsprong op Feyenoord tot drie punten. Heerenveen blijft koploper van het rechterrijtje.

Sterk Utrecht

Utrecht begon veel sterker aan het duel, wat resulteerde in de voorsprong via Mark van der Maarel. De verdediger volleerde de bal knap uit de draai binnen en tekende zo voor zijn derde treffer dit seizoen, evenveel als in zijn voorgaande acht seizoenen bij elkaar.

Mark van der Maarel viert zijn derde eredivisietreffer dit seizoen Pro Shots

Maar na de voorsprong leek de klad erin te komen bij de ploeg van Jean-Paul de Jong. De trainer zelf was even in verhitte discussie met zijn verdediger Ramon Leeuwin, terwijl Heerenveen langzaam maar zeker het initiatief in de wedstrijd overnam.

De ploeg van coach Jurgen Streppel kreeg uiteindelijk nog voor rust wat het verdiende. Middenvelder Morten Thorsby zag spits Reza Ghoochannejhad mistasten bij de voorzet van Denzel Dumfries en gleed zelf de gelijkmaker binnen.

Iraanse klasse

De tweede helft begon leuk met twee aanvallende ploegen die wilden scoren. Een kwartier voor tijd bewees Ghoochannejhad zijn waarde voor de Friese club.

Na een verre ingooi van Lucas Woudenberg toonde de Iraanse spits zich sterk in het duel: hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot raak. Na de treffer ging Utrecht in een alles-of-niets-poging op zoek naar de gelijkmaker.

Het lukte Heerenveen aanvankelijk de Utrechtse aanvallen te pareren, maar twee minuten voor tijd zwichtte het dan toch. Aanvaller Cyriel Dessers draaide goed weg en schoot via het been van Woudenberg over doelman Martin Hansen heen.

Heerenveen-verdediger Daniel Hoegh baalt van het gelijkspel tegen FC Utrecht (2-2) Pro Shots
De statistieken van sc Heerenveen-FC Utrecht

STER reclame