Sjinkie Knegt duwt Ithzak de Laat aan
NOS SchaatsenAangepast

Aflossingsploegen maken teleurstellende dag goed met finaleplaatsen

Op de individuele afstanden haalde geen enkele Nederlander tot nu toe een A-finale, maar de teleurstellende dag op de WK shorttrack is goedgemaakt door de relayploegen. De mannen en de vrouwen staan morgen in de finale.

Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries profiteerden in de halve finales van een val van China. Van Kerkhof reed sterk, voor haar was het de 130ste aflossing op rij voor Nederland. Na de val van China was er voor Nederland weinig meer aan de hand.

Slotrijdster Van Kerkhof hield de Italianen, in Pyeongchang nog kwelgeest in de halve eindstrijd, knap achter zich. In de finale treft het Oranje-kwartet naast de Italianen ook olympisch kampioen Zuid-Korea en gastland Canada.

Sjinkie Knegt

Mannen sterk in slotfase

Ook de mannen zagen een concurrent wegvallen in de halve finales. Twintig ronden voor het einde ging olympisch kampioen Hongarije onderuit.

Sjinkie Knegt, Ithzak de Laat, Daan Breeuwsma en Mark Prinsen vochten een mooie strijd uit met China, dat een slechte wissel herstelde en aansluiting vond bij Nederland. Canada was toen al ver weg en reed onbedreigd naar de zege.

Nederland verloor de tweede plek een paar ronden voor het einde aan de Chinezen en even leek het spectaculairste onderdeel van het shorttrack, net als op de Spelen, op een teleurstelling uit te draaien. Sjinkie Knegt stelde echter orde op zaken. Toen Xu Hongzhi in de laatste ronde tegen de boarding klapte was er voor Nederland helemaal geen vuiltje meer aan de lucht.

De mannen, regerend wereldkampioen op de aflossing, treffen morgen naast Canada ook Zuid-Korea en Japan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl