Mohamed Salah juicht na de 4-0 voor Liverpool

Super-Salah leidt Liverpool naar grote zege op Watford

Liverpool heeft thuis een eenvoudige 5-0 zege geboekt op Watford. Mohamed Salah was weer van grote waarde voor the Reds met vier doelpunten en een assist.

Salah legde bij de 1-0, na vier minuten, met een kapbeweging twee verdedigers in de luren en bij de 4-0 stuurde hij met een paar snelle passeerbewegingen liefst vier verdedigers het bos in.

Ook was de Egyptenaar de aangever bij de prachtige 3-0 van Robert Firmino, die de bal met de hak achter de verbouwereerde keeper werkte.

Salah is dit seizoen goud waard voor Liverpool. Hij is met 28 treffers de topscorer in de Premier League en staat met negen assists gedeeld derde op die ranglijst. Tegen Watford was hij bovendien uiterst effectief: zijn vier schoten op doel leverden elk een treffer op.

Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd voor Liverpool. Georginio Wijnaldum begon ook in de basis en werd in de 71ste minuut gewisseld. Bij Watford mocht Daryl Janmaat tien minuten voor tijd nog invallen.

Door de zege nam Liverpool in de stand de derde plaats over van Tottenham Hotspur. De Spurs speelden zaterdag in de FA Cup (ze haalden de halve finales) en hebben nog een wedstrijd tegoed.