Christian Eriksen viert zijn treffer, rechts druipt Mike van der Hoorn af

Eriksen dirigeert Spurs naar halve finales FA Cup

Tottenham Hotspur heeft zich geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Het elftal van Mauricio Pochettino was - zonder de geblesseerde Harry Kane - met 3-0 te sterk op bezoek bij Swansea City.

Het eerste schot op doel van Swansea-doelman Kristoffer Nordfeldt (ex-sc Heerenveen) vloog erin. Christian Eriksen brak na elf minuten de ban met een geplaatst afstandsschot.

Son Heung-min dacht vervolgens de tweede treffer te maken. Eriksen stuurde de aanvaller weg. De Zuid-Koreaan nam de bal knap aan en schoot ook overtuigend binnen, maar stond buitenspel.

De technisch begaafde Erik Lamela zorgde na slordig balverlies van Swansea in de blessuretijd van de eerste helft alsnog voor de tweede goal van de Spurs, waar Michel Vorm onder de lat stond en een sterke indruk maakte.

Een juichende Michel Vorm

Met Luciano Narsingh als invaller zette Swansea, waar Mike van der Hoorn vanaf het begin speelde, de achtervolging in, maar na een kwartier in de tweede helft besliste Eriksen het duel met zijn tweede van de middag.