Twee jongens opgepakt voor achterlaten verdachte tas

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tas vol zwaar vuurwerk achtergelaten in Krimpen aan den IJssel

Twee jongens, van 14 en 15 jaar oud, zijn opgepakt nadat ze een tas met zwaar vuurwerk hadden achtergelaten in een leegstaande loods in Krimpen aan den IJssel.

Een beveiligingsbedrijf had op beelden van een bewakingscamera gezien dat de jongens daar liepen. De politie stelde vast dat er zware explosieven in de tas zaten. Hulpdiensten rukten daarop massaal uit en een aantal woningen in de buurt werd voor de zekerheid ontruimd.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de tas onderzocht. Er bleek illegaal vuurwerk in te zitten, zoals cobra's die net zo veel schade kunnen veroorzaken als een handgranaat.

Het is niet duidelijk of dit vuurwerk had moeten ontploffen. Ook is niet bekend waarom de jongens het vuurwerk daar hebben neergelegd.

MediaTV
@mediatvnl
IJsseldijk Krimpen a/d IJssel : Het explosief is onschadelijk gemaakt en het gevaar is geweken. De forensische opsporing gaat verder onderzoek verrichten.
1 jaar geleden

STER Reclame