NOS SchaatsenAangepast

Compleet oranje podium op 500 meter, Otterspeer wint

WB-finale Minsk: eerste 500 meter (m)

Bij de eerste 500 meter bij de wereldbekerfinales in Minsk is het podium bij de mannen compleet oranje gekleurd. Hein Otterspeer reed met 35,06 verrassend de snelste tijd in een baanrecord. De verschillen daarachter waren miniem: Jan Smeekens werd tweede in 35,07 en Ronald Mulder klokte met 35,08 de derde tijd.

Het was even geleden dat Otterspeer een overwinning op het hoogste niveau boekte. Op 20 januari 2013 won hij de 1.000 meter bij een wereldbeker. Op de 500 meter stond hij nog niet eerder op de hoogste trede. "In Stavanger miste ik hem eerder dit seizoen op een honderdste en nu heb ik hem op een honderdste. Heerlijk!", reageert Otterspeer.

Otterspeer: gruwelijk lang geleden dat ik heb gewonnen, heerlijk!

Olympisch kampioen Håvard Lorentzen kwam in Minsk met 35,13 niet verder dan de vierde plaats. Ook Kai Verbij (35,14) en Dai Dai Ntab (35,23) kwamen in actie op de 500 meter, maar zij moesten genoegen nemen met de vijfde en zesde tijd.

Wereldbekerklassement

In Minsk wordt het schaatsseizoen dit weekend afgesloten met de wereldbekerfinales. Morgen, na de tweede 500 meter, wordt het wereldbekerklassement opgemaakt. Ronald Mulder en Hein Otterspeer staan daarin nu tweede en derde, achter de Noor Lorentzen.

Noorwegen wint ploegenachtervolging

Op de ploegenachtervolging deden de Nederlandse mannen niet mee in Minsk. Noorwegen won de laatste wereldbekerwedstrijd en stelde daarmee ook de eindzege in het wereldbekerklassement veilig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl