Nawinter: besneeuwde velden en ongelukken op de weg

Aangepast
In Molenschot gleed een auto in de sloot door de gladheid Marcel van Dorst

Hoewel de lente er even aan leek te komen, is het ijzig koud in Nederland: nog nooit werden er op 17 maart zulke lage temperaturen gemeten. Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer en windstoten tot wel 80 kilometer per uur en heeft daarom code geel afgegeven. In het zuiden van het land kan zich op verschillende plaatsen een sneeuwdek van een tot drie centimeter vormen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De sneeuw is weer even terug

In de provincie Zeeland kleuren de wegen wit door de sneeuw. Maar ook in de rest van het land kunnen de wegen glad worden, waarschuwt de ANWB.

Dat leidde vanmorgen al tot veel ongelukken. Op de A58 raakte een vrachtwagen betrokken bij een ongeluk, meldt omroep Brabant. Een andere vrachtwagen schoof op de A4 van de gladde weg en belandde in de sloot. In Breda slipte een auto en botste tegen een boom. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

hcwalcheren
Helaas zijn alle wedstrijden van vandaag afgelast! #hcwalcheren #afgelast #competitie #sneeuw

Op veel sportvelden is het vandaag rustig door de kou: alle jeugdwedstrijden bij het voetbal en hockey waren al afgelast voor spelers onder de elf jaar, maar veel meer wedstrijden gaan ook niet door. Websites van sportclubs zijn overbelast omdat mensen willen weten wat er wel en niet doorgaat. Ook sommige evenementen gaan niet door, zoals de Wielerronde Oud-Vossemeer, die is afgelast wegens sneeuw. De laatste keer dat die ronde niet doorging was in 1953, vanwege de watersnoodramp, meldt de organisatie.

Een lekkende brandslang zorgde in Winschoten voor een winters tafereel Privéfoto

Het weer zorgde vanmorgen al voor ijzige plaatjes. In Winschoten ontstond een winters tafereel door een lekkende brandslang, inclusief volledig bevroren verkeersborden. De brandslang werd ingezet voor een brand bij een houtbedrijf.

RWS verkeer
@RWS_verkeer
A2 Maastrichtâ–șEindhoven, op de hoofdrijbaan bij Meerhoven-Zuid is de linkerrijstrook dicht vanwege dit ongeval. Filevrij passeren kan via de parallelbaan. #A2 L 160,4
11 maanden geleden

Op sommige plekken in het land is het ondanks de kou toch een beetje lente. In Epe-Heerde wordt Lammetjesdag gevierd, om de geboorte van 140 nieuwe lammetjes te vieren. Ieder die wil is welkom om de lammetjes te knuffelen en daarmee het einde van de winter in te luiden, ook al lijkt dat vandaag een beetje voorbarig.

In het zuiden van het land kan het vanavond en vannacht plaatselijk glad blijven.

STER Reclame