Kampschreur vlaggendrager bij sluitingsceremonie

time icon Aangepast

Jeroen Kampschreur is door chef de mission Esther Vergeer aangewezen om bij de sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen in Pyeongchang de Nederlandse vlag te dragen.

"Wat Jeroen heeft laten zien is geweldig. Hij won de allereerste paralympische skimedaille voor Nederland en dan meteen een gouden", zegt Vergeer op de website van TeamNL. "Hij is jong, ambitieus en heeft lef. Hij heeft nog een mooie carrière voor zich en ik hoop dat het dragen van de vlag hem ook weer een boost geeft."

"Ik voel me heel erg vereerd", vertelde Kampschreur in reactie op zijn uitverkiezing. "Het seizoen is nu voorbij, dus ik ga hierna op vakantie, mijn havo-examen doen en verder trainen op Papendal. En ik heb nu al doelen voor de volgende Spelen klaarliggen. Dan wil ik halen wat hier net niet is gelukt."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kampschreur en Van Impelen stralen tijdens medailleceremonie
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 18-jarige zitskiër won een gouden plak op de supercombinatie, maar het hadden er zomaar drie kunnen zijn.

Op de reuzenslalom was hij op weg naar een goede tijd, maar hij miste het laatste poortje en werd gediskwalificeerd. In het afsluitende onderdeel, de slalom, was hij in de eerste run ruim sneller dan de concurrentie en ook op koers voor goud, maar door een val in de tweede run was het over en uit.

Live bij de NOS

De sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen is zondag vanaf 12.00 live te volgen via de livestream op de Paralympics-site op NOS.nl.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Goud voor zitskiër Kampschreur na sterke slalom
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame