NOS SportAangepast

Kampschreur vlaggendrager bij sluitingsceremonie

  • nos
    Jeroen Kampschreur op het podium
  • Reuters
    Jeroen Kampschreur in actie
  • Getty Images
    Jeroen Kampschreur na het behalen van het goud op de supercombinatie

Jeroen Kampschreur is door chef de mission Esther Vergeer aangewezen om bij de sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen in Pyeongchang de Nederlandse vlag te dragen.

"Wat Jeroen heeft laten zien is geweldig. Hij won de allereerste paralympische skimedaille voor Nederland en dan meteen een gouden", zegt Vergeer op de website van TeamNL. "Hij is jong, ambitieus en heeft lef. Hij heeft nog een mooie carrière voor zich en ik hoop dat het dragen van de vlag hem ook weer een boost geeft."

"Ik voel me heel erg vereerd", vertelde Kampschreur in reactie op zijn uitverkiezing. "Het seizoen is nu voorbij, dus ik ga hierna op vakantie, mijn havo-examen doen en verder trainen op Papendal. En ik heb nu al doelen voor de volgende Spelen klaarliggen. Dan wil ik halen wat hier net niet is gelukt."

Kampschreur en Van Impelen stralen tijdens medailleceremonie

De 18-jarige zitskiër won een gouden plak op de supercombinatie, maar het hadden er zomaar drie kunnen zijn.

Op de reuzenslalom was hij op weg naar een goede tijd, maar hij miste het laatste poortje en werd gediskwalificeerd. In het afsluitende onderdeel, de slalom, was hij in de eerste run ruim sneller dan de concurrentie en ook op koers voor goud, maar door een val in de tweede run was het over en uit.

Live bij de NOS

De sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen is zondag vanaf 12.00 live te volgen via de livestream op de Paralympics-site op NOS.nl.

Goud voor zitskiër Kampschreur na sterke slalom

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl