Kjeld Nuis
NOS SchaatsenAangepast

Nuis gaat zich in Minsk nog één keer opladen

Opnieuw kan Kjeld Nuis dit weekend een hoofdprijs binnenhalen. In Minsk zal hij nog één keer alles op alles zetten om het wereldbekerklassement op de 1.000 meter op zijn naam te schrijven.

Een financieel lucratieve prijs, maar dat is niet de enige drijfveer voor de tweevoudig olympisch kampioen. "Ik ga niet gewoon naar de ijsbaan om die finale van de wereldbeker maar even te rijden, ik ga ervoor. Ik ga daar mijn uiterste best doen", blikt de tweevoudig olympisch kampioen vooruit op de ontknoping van de World Cup.

Echte piek geweest

Het lijkt er misschien op dat de sprinter onvermoeibaar is. En dat dacht hij zelf ook eventjes. Maar dat blijkt toch anders te liggen. "Ik heb deze week af en toe een smetje hier en een smetje daar. Dan merk je wel dat het het einde van het seizoen is en dat de echte piek geweest is."

Na de Olympische Spelen in Pyeongchang en de WK allround in Amsterdam proeft het toernooi in Wit-Rusland een beetje als mosterd na de maaltijd. Kjeld Nuis begrijpt wel dat dit gevoel bij een hoop mensen leeft.

Direct na de Winterspelen stonden de wereldkampioenschappen sprint op het programma en daar streed hij ook mee om de titel. De Noor Håvard Lorentzen troefde hem in Changchun af en Nuis baalde. Hij houdt nu eenmaal niet van verliezen.

Ook dit weekend zal hij zich in Minsk vol inzetten om de snelste te zijn. Hij staat in het wereldbekerklassement op de kilometer tweede achter Lorentzen. Het verschil is 22 punten.

Nog wel opbrengen

"Ik ben te veel sportman om een wedstrijd af te zeggen. Ik kan het echt nog wel opbrengen om naar Minsk af te reizen en daar gewoon mijn duizend meter te rijden", zegt de schaatser.

Dankzij zijn gouden olympische medailles op de 1.500 en 1.00 meter is de druk er bij Nuis in ieder geval van af. "Wat het ook wordt, het maakt of breekt mijn seizoen niet meer. Dat is ook wel lekker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl