Bjørn Johnsen (l) met Abdenasser El Khayati

Twee fortuinlijke goals Johnsen bezorgen ADO zege bij Excelsior

ADO Den Haag heeft het uitduel met Excelsior met het nodige fortuin gewonnen. De nummer acht in de stand versloeg de nummer tien in Kralingen, na een achterstand bij rust, met 2-1.

Excelsior was de baas voor rust en kwam verdiend op 1-0. Levi Garcia zag zijn lobje nog voorlangs gaan en Luigi Bruins schoot de bal recht op doelman Robert Zwinkels af.

Maar de kopbal van Milan Massop uit een corner was wel raak. Het was al de vijfde treffer van de linkerverdediger dit seizoen en daarmee is hij de meest scorende verdediger van de eredivisie.

Excelsior juicht na het maken van de 1-0 (Milan Massop)

Geluk

ADO boog de achterstand na rust met wat geluk om in een 2-1 voorsprong. Johnsen kon de bal van dichtbij inkoppen na een schot op de paal. En bij de 1-2 scoorde hij via het been van Excelsior-verdediger Wout Faes.

ADO had pech dat Erik Falkenburg de paal raakte en namens Excelsior schoot Ali Messaoud op de lat.

Al voor de vijfde keer dit seizoen won ADO een eredivisiewedstrijd na een achterstand. Alleen Ajax (zes keer) deed dat vaker.

Twee nederlagen

Na twee nederlagen op een rij, tegen Sparta Rotterdam en NAC Breda, wist de ploeg van Alfons Groenendijk in Kralingen de achtste plek op de ranglijst te verstevigen.

De kans is groot dat die positie na 34 speelrondes recht geeft op deelname aan de play-offs voor de Europa League.