NOS VoetbalAangepast

'Als je zegt alles voor Ajax te willen geven, moet je daar naar handelen'

In de jacht op koploper PSV kende Ajax een week van pieken en dalen. Positief nieuws was de uitnodiging voor Oranje voor drie Ajacieden, onder wie debutant Justin Kluivert. Daartegenover staat echter het (lichte) blessureleed van enkele Ajacieden en Amin Younes die voor twee weken uit de selectie is gezet.

'Als je zegt alles voor Ajax te willen geven, moet je daar naar handelen'

Dat laatste besliste trainer Erik ten Hag maandag, omdat de Duitser de dag ervoor in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen weigerde in te vallen. Bijna een week later was de coach een beetje op de vlakte over de situatie.

"Wil je graag onderdeel uitmaken van het team, of niet? Ik denk dat dat het verhaal is", aldus Ten Hag in aanloop naar het duel met Sparta van zondag, de dag waarop Ajax zijn 118de verjaardag viert.

Younes weigert invalbeurt tegen Heerenveen

"Amin zegt alles voor Ajax te willen geven, maar dan moet je dat ook laten zien in je handelen", vervolgt de coach. Hoort een speler altijd 'ja' te zeggen tegen een invalbeurt? "Hij toonde dat hij dat niet wilde."

Personele problemen

Twee dagen voor het duel met Sparta kende Ten Hag enkele personele problemen. André Onana heeft lichte achillespeesklachten, Siem de Jong heeft last van een voet en Noussair Mazraoui is niet fit.

"Onana heeft uit voorzorg niet getraind, maar ik verwacht dat hij zondag wel kan keepen. De Jong is een twijfelgeval en ik denk dat Mazraoui het niet gaat halen", aldus Ten Hag.

Maandag werd bekend dat de coach opnieuw voor langere tijd geen beroep kan doen op Nick Viergever. Drie dagen nadat de verdediger zijn rentree had gemaakt bij Jong Ajax, liep hij tijdens een training opnieuw een blessure aan zijn rechter enkelband op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl