Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Bertens, Hogenkamp en Rus niet in Fed Cup-selectie

Kiki Bertens, Arantxa Rus en Richèl Hogenkamp ontbreken in de selectie voor het Fed Cup-duel met Australië. De wedstriijd op 21 en 22 april in Wollongong past niet in hun schema. Bij winst blijft Oranje in de wereldgroep.

"Het is een lastige periode voor de speelsters om tijd vrij te maken voor de reis naar Australië. We hopen nog een goede vierde speelster aan het team toe te voegen", verklaarde Haarhuis, die Demi Schuurs, Michaëlla Krajicek en Lesley Kerkhove wel opriep.

Krajicek speelde ruim een jaar geleden tegen Wit-Rusland voor het laatst in de Fed Cup. Tegen Slowakije en de Verenigde Staten was ze er niet bij.

De ontmoeting vindt plaats in Wollongong, in de buurt van Sydney. Er wordt indoor op hardcourt gespeeld. Bij winst handhaaft Nederland zich in de wereldgroep, waar het dan in 2019 voor de vierde achtereenvolgende keer kan uitkomen.

In de eerste ronde verloor Nederland, zonder kopvrouw Bertens, van de Verenigde Staten. Kerkhove en Schuurs boekten in dat duel wel een zege in het dubbelspel op de zusjes Serena en Venus Williams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl