Suzanne Schulting
NOS SchaatsenAangepast

Ziekte velt Schulting; WK-deelname op de tocht

De kans is klein dat Suzanne Schulting vrijdag aan de start verschijnt van de WK shorttrack in Montréal. De olympisch kampioene op de 1.000 meter heeft koorts. Vrijdagochtend neemt Schulting na overleg met de arts een beslissing over haar deelname.

Volgens bondscoach Jeroen Otter heeft Schulting een aantal beroerde dagen achter de rug. "Ze werd (drie dagen geleden, red.) om 5.00 uur 's nachts wakker, moest overgeven en was koortsig. Die koorts wilde niet zakken", liet Otter weten.

Schulting herstelt langzaam volgens Otter. "Vandaag is het nog steeds niet helemaal 'wauw', maar ze wilde wel even het ijs op om te kijken hoe het ging", aldus de bondscoach, die net als zijn pupil voor een moeilijke keuze staat.

"Het is een dilemma. Ten eerste wil je als olympisch kampioene gewoon een wereldkampioenschap rijden, maar die kans word je door fysieke problemen ontnomen", zegt hij. "Je gaat hier niet voor de twintigste plek rijden. En een plek bij de beste tien is op deze manier niet mogelijk, ook al heet je Suzanne Schulting."

Vrijdagochtend beslissing

Vrijdag, vlak voor start van de mondiale shorttrackstrijd, hakken Schulting en Otter definitief de knoop door. "We overleggen dan ook nog even met de arts. Maar de Suzanne Schulting die ik ken, wil alleen voor finales rijden en anders is er niets aan."

Rianne de Vries is in Canada de eerste reserve en eventuele vervanger van Schulting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl