De ingestorte brug
NOS NieuwsAangepast

Zeker zes doden door ingestorte voetgangersbrug Miami

In de Amerikaanse stad Miami zijn zeker zes mensen om het leven gekomen toen een gloednieuwe voetgangersbrug over een brede snelweg instortte. Hun lichamen zijn onder het puin gevonden, zegt de lokale brandweercommandant. Eerder had senator Bill Nelson van Florida nog tegen een lokaal tv-station gesproken van zes tot tien doden, maar die aantallen werden niet bevestigd.

Acht auto's zijn onder de brug verpletterd. Er zijn negen gewonden naar het ziekenhuis gebracht; mogelijk liggen er nog slachtoffers onder het puin.

Reddingswerkers boren op zoek naar overlevenden gaten in het puin. Ook wordt gezocht met honden. Op een gegeven moment werden helikopters van televisiestations verzocht weg te gaan, zodat hulpgeroep zou kunnen worden gehoord.

Ooggetuige Florida: 'het was net een explosie, een bom'

De ruim 50 meter lange en 950 ton zware betonnen brug over de weg werd zaterdag geplaatst. Het is een verbinding tussen de Florida International University en de wijk Sweetwater. De brug was nog niet in gebruik voor voetgangers.

De acht rijbanen brede weg waarover de brug werd geplaatst, gold als gevaarlijk voor voetgangers. In augustus vorig jaar kwam een studente om het leven die de weg probeerde over te steken.

Studentenveiligheid

De brug werd zaterdag in zeer korte tijd geplaatst door de bouwer, het bedrijf Munilla Construction Management. Die "versnelde methode" die gebruikt werd, zou beter zijn voor de veiligheid van de bouwers en het verkeer, en zo weinig mogelijk overlast voor het verkeer veroorzaken.

De volledige brug was naast de weg geplaatst, werd 90 graden gedraaid tot hij boven de acht rijbanen hing en werd daarna omlaag gebracht.

Volgens een persbericht dat de universiteit bij de plaatsing van de brug publiceerde, was het "de grootste voetgangersbrug in de Amerikaanse geschiedenis". "De universiteit staat voor studentenveiligheid. Dit project brengt onze missie prachtig in de praktijk."

Gouverneur Rick Scott zegt dat tot de bodem wordt uitgezocht waardoor het is misgegaan. Als iemand fouten heeft gemaakt, zal die verantwoordelijk gehouden worden, voegde hij eraan toe.

Brandweerlieden zoeken naar overlevenden onder het puin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl