Nadine Visser met haar bronzen medaille op de WK indoor ANP

Atlete Visser geeft voorrang aan horden boven meerkamp

tijd van publicatie Aangepast

Nadine Visser gaat zich dit seizoen volledig focussen op de 100 meter horden. De winnares van de bronzen medaille op de 60 meter horden op de WK Indoor, begin maart, zet de meerkamp op een laag pitje. Ze laat de prestigieuze meerkamp in het Oostenrijkse Götzis, eind mei, aan zich voorbijgaan en concentreert zich op de EK in augustus in Berlijn.

Visser maakte vorig jaar indruk op de WK atletiek in Londen. Op de zevenkamp eindigde ze als zevende. Enkele dagen later liep ze naar de finale van de 100 meter horden, waarin ze als zevende eindigde. Het was een unieke prestatie, want niet eerder haalde een Nederlandse atlete de WK-finale op dat onderdeel.

Discussie

Door haar prestaties en haar progressie op de horden, laaide de discussie op of Visser nu een meerkampster of een echte hordenspecialiste is.

Dafne Schippers zat enkele jaren geleden in dezelfde situatie. Ze draaide mee in de mondiale top op de meerkamp, maar koos uiteindelijk voor de sprintnummers waarin ze grote successen behaalde. Ze werd tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter en behaalde op die afstand olympisch zilver in Rio.

Nederlands record

De 23-jarige Visser behaalde op de WK indoor het brons in een nieuw Nederlands record van 7,83. Ze liep daarmee het bijna dertig jaar oude Nederlands record van Marjan Olyslager (7,89) uit de boeken.

Voorafgaand aan het toernooi liet Visser nog weten niet te willen kiezen tussen de horden of de meerkamp. Ze vond het toen nog te vroeg voor een definitief besluit.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Visser wint brons op WK in nieuw Nederlands record
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame