Ongeluk met Tesla kwam door bedieningsfout
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Tesla slaat op hol door bedieningsfout bestuurster

Een 70-jarige vrouw heeft door een bedieningsfout in haar elektrische auto een ravage veroorzaakt in Wormerveer in Noord-Holland. Bij het ongeluk waren een andere wagen, een 43-jarige fietsster uit Wormerveer en een scooterrijder betrokken.

Volgens de politie wilde de vrouw in haar Tesla wegrijden uit een parkeervak bij een schoolplein van een basisschool toen ze een fout maakte. De auto schoot vooruit, raakte een paar paaltjes en raakte een fietsster.

De geraakte vrouw kwam door de klap op de auto terecht en viel op het wegdek. De Tesla schoot door en botste tegen een andere auto, die een scooterrijder raakte. De scooterrijder en iemand die achterop zat, kwamen ten val. Daarna reed de Tesla nog tegen een fiets aan, schrijft NH Nieuws.

Gewonde

Bij het ongeluk viel een gewonde. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend. De andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij. De politie heeft het rijbewijs van de Tesla-bestuurster ingenomen.

Tesla laat weten contact op te nemen met de politie over het ongeluk. "We verlenen onze volledige medewerking om vast te stellen wat er gebeurd is", aldus een woordvoerder. Volgens hem is het ongeluk niet veroorzaakt door het autopilot-systeem, waarmee de auto bestuurd kan worden zonder hulp van een mens. "In deze auto zat dit systeem niet."

Advertentie via Ster.nl