Gonzalo Higuaín tekent voor de 1-0 tegen Atalanta Bergamo NOS

Juventus verstevigt koppositie met winst op Atalanta

tijd van publicatie Aangepast

Juventus heeft tegen Atalanta Bergamo goede zaken gedaan in de strijd om de Italiaanse landstitel. De Oude Dame rekende in eigen huis met 2-0 af met de ploeg van Hans Hateboer en Marten de Roon. Het gat met naaste belager Napoli bedraagt daardoor vier punten.

Juve, dat afgelopen zondag de koppositie veroverde, kwam na een half uur verdiend op een 1-0 voorsprong: Douglas Costa stak het veld over en bediende Gonzalo Higuaín op maat. De Argentijn faalde niet en maakte zijn vijftiende competitietreffer van het seizoen. Het was niets meer dan loon naar werken.

Mancini en Matuidi beslissen duel

Daarvoor had Jose Luis Palomino met zijn knie al een doelpunt van Blaise Matuidi weten te voorkomen. Bovendien produceerde Atalanta, met De Roon en Hateboer in de basis, precies nul schoten op doel, al was Gianluca Mancini met een kopbal nog wel dicht bij de 1-1.

Na rood voor Mancini, hij ontving tweemaal geel binnen twee minuten, gooide Matuidi het duel definitief in het slot. Op aangeven van uitblinker Higuaín tekende de Fransman tien minuten voor tijd voor de beslissende 2-0.

STER Reclame