De bus die werd gebruikt bij de ontvoering
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Tot zes jaar geëist voor ontvoering door nep-arrestatieteam

Voor een gewelddadige ontvoering van een zakenman in Nunspeet zijn celstraffen geëist tot 6 jaar. De vijf verdachten, vier mannen en een vrouw, maakten zich volgens justitie schuldig aan gijzeling, afpersing en wapenbezit.

In december 2016 werd de zakenman op klaarlichte dag klemgereden en ontvoerd door gemaskerde personen die zich voordeden als leden van een arrestatieteam. De man werd geboeid en geblinddoekt meegenomen naar een loods, vermoedelijk in Zuid-Nederland of België.

Daar is hij volgens het Openbaar Ministerie vastgebonden, bedreigd, in folie gewikkeld en met vloeistof besprenkeld. De ontvoerders maakten ook hun eisen duidelijk: de zakenman moest harddrugs regelen onder de marktprijs en een flink geldbedrag betalen.

Na enige tijd werd hij geblinddoekt vrijgelaten in de buurt van het Noord-Brabantse Drunen. Zes weken na de ontvoering werden het slachtoffer en zijn zakenpartner volgens justitie afgeperst via brieven, opnieuw met de opdracht om de drugs te verkopen en 10 miljoen euro te betalen.

De vier mannelijke verdachten zijn tussen de 30 en 68 jaar en komen uit Tilburg, Breda, Rotterdam en Alphen aan den Rijn. De vrouw is 37 en komt uit Oss, weet Omroep Gelderland. De rechtszaak gaat vrijdag verder. Volgende week staat nog een man uit Tilburg terecht.

Advertentie via Ster.nl