Thiago Alcantara viert zijn treffer in het duel met Besiktas
NOS VoetbalAangepast

Bayern probleemloos naar kwartfinales Champions League

Bayern München heeft zich zoals verwacht probleemloos geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 5-0 zege in eigen huis wonnen de Duitsers in Istanbul met 3-1 van Besiktas.

Dat de Turken voor een loodzware opgave stonden, mocht duidelijk zijn. De laatste keer dat Besiktas een duel met vijf goals verschil wist te winnen, was echter vorige maand. Maar Bayern München is geen Karabükspor is, bleek al snel.

De Duitsers, die in 1978 voor het laatst met vijf treffers verschil verloren, namen direct het initiatief en nadat Arturo Vidal en Thomas Müller goede kansen gemist hadden, liep Thiago Alcantara na ruim een kwartier de 1-0 binnen.

Jeremain Lens in een sprintduel met Franck Ribéry

Bayern (zonder Arjen Robben) had ook daarna de overhand, al kwam Besiktas (met Jeremain Lens en Oguzhan Özyakup in de basis en Ryan Babel als invaller) er af en toe gevaarlijk uit.

Direct na rust werd het via een eigen doelpunt van Gökhan Gönul 0-2, waarna de bezoekers gas terug namen. Besiktas wilde niet verliezen voor eigen publiek, zocht vol de aanval en deed via een rollertje van Vágner Love na een uur iets terug.

Ondanks luide en enthousiaste aanmoedigingen van de fans vloeiden de krachten weg bij Besiktas en vlak voor tijd bracht Sandro Wagner - bij zijn Champions League-debuut - de marge weer op twee.

  • Pro Shots
    James Rodriguez en Rafinha vieren de 0-2 van Bayern tegen Besiktas
  • Pro Shots
    Vágner Love haalt de bal uit het net na zijn eretreffer

Door de overwinning van Bayern München is Louis van Gaal een record kwijtgeraakt. Hij mocht ooit als coach tien zeges op rij in de Champions League bijschrijven. De Amsterdammer deelde het record met Carlo Ancelotti en Jupp Heynckes. De Duitser breidde zijn reeks vanavond echter uit tot elf triomfen in successie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl