Orange Pictures
NOS VoetbalAangepast

Kemkers weg bij FC Groningen na verschil van inzicht

Gerard Kemkers en FC Groningen zetten een punt achter hun samenwerking. Na onderling beraad is gebleken dat beide partijen verschillen van inzicht over de te varen koers van de club.

De club besloot vast te houden aan de visie dat de gehele voetbalorganisatie onder de verantwoordelijkheid van de technisch manager valt. Kemkers wilde een ander organisatiemodel. "Wij betreuren het zeer dat we het hierover niet met Gerard eens zijn geworden", aldus algemeen directeur Hans Nijland.

De nu 51-jarige Kemkers werd in 2014 aangesteld als manager topsport en talentontwikkeling in zijn geboortestad. Daarvoor was hij twaalf jaar lang schaatscoach. Met Jochem Uytdehaage, Sven Kramer en Ireen Wüst behaalde hij in totaal zeven olympische titels.

Kemkers over zijn plannen in Groningen: durf om je heen te kijken

Bij FC Groningen werd Kemkers verantwoordelijk voor een nog te realiseren topsportzorgcentrum. "Ik heb net een huis gebouwd. Nu ga ik hetzelfde doen bij een voetbalclub", zei Kemkers destijds met gevoel voor beeldspraak.

Aanbiedingen

In zijn tijd bij FC Groningen werd er meermaals van buitenaf gelonkt naar de diensten van Kemkers. In 2015 zei hij 'nee' tegen een terugkeer in de schaatssport en een jaar later werd hij door de KNVB benaderd voor de functie van innovatie-/prestatiemanager. Ook dat aanbod sloeg hij af.

FC Groningen won in 2015 de KNVB-beker, maar staat momenteel op een teleurstellende dertiende plaats in de eredivisie. Afgelopen weekend wonnen de Groningers voor het eerst sinds Kerstavond weer een duel: thuis werd het 2-0 tegen PEC Zwolle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl