'Vrije' Streppel grapt: misschien zoekt United nog een trainer

Aangepast
Jurgen Streppel ANP

"Misschien zoekt Manchester United nog wel een nieuwe trainer", grapt Jurgen Streppel na de uitschakeling in de Champions League tegen Sevilla. Na twee jaar is Streppel bijna weer een vrij man. Hij vertrekt namelijk bij sc Heerenveen, zo werd dinsdag bekend.

Zoals wel vaker in de voetbalwereld komt naar buiten dat 'beide partijen na goed onderling overleg uit elkaar gaan'. Ook in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken laat Streppel weinig over de reden van het afscheid los.

"Ik denk dat het goed is zo. Ik heb twee heel mooie jaren gehad bij een geweldige club. Als bij allebei niet voor honderd procent het gevoel daar is, moet je niet doorgaan. Je moet het met je hart doen."

Streppel met knipoog: in Tilburg zullen ze mijn nummer nog wel hebben

De trainer vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen en vertelt daarover in Langs de Lijn En Omstreken.

In het eerste jaar onder leiding van Streppel maakten de Friezen in het begin indruk, maar kwam vervolgens de klad erin met de negende plaats als gevolg. Ook dit jaar begon Heerenveen sterk, maar is de ploeg opnieuw wisselvallig.

De club staat nu elfde, één punt achter een play-off-ticket. Streppel: "De club wil graag meedoen aan de play-offs. Dat kan nog steeds, maar we spelen te wisselvallig. Het blijkt moeilijk om dat te veranderen."

Jurgen Streppel op de schouders van de spelers van Willem II na de promotie in 2016 ANP

Twee jaar terug verdiende Streppel zijn stap hogerop na vijf sterke jaren met Willem II. Het toeval wil dat de Tilburgers nog een trainer zoeken voor volgend seizoen.

"Willem II is een mooie club, het waren mooie jaren", geeft Streppel toe. "Maar daar ben ik nog niet mee bezig."

Toch is er een kans dat het uitdraait op een hernieuwde samenwerking. Wie weet krijgt Streppel binnenkort al een telefoontje uit Tilburg. "Dat weet ik niet, maar ze zullen mijn nummer nog wel hebben."

STER Reclame