Ook nu zijn er bij PSV belangrijkere zaken dan voetbal

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ook nu zijn er bij PSV belangrijkere zaken dan voetbal

Een paar dagen na de opmerkelijke 5-0 nederlaag bij Willem II ligt de focus bij PSV volledig op de titelstrijd, zou je denken. Maar ook in deze cruciale fase zijn er in Eindhoven nog altijd belangrijkere zaken dan voetbal.

De hele selectie kreeg dinsdag een reanimatiecursus en 's avonds installeerde aanvoerder Marco van Ginkel een AED (automatische externe defibrillator) in Wageningen, de woonplaats van Wim Rip. De videoanalist van PSV overleefde in december tijdens PSV-FC Groningen een hartstilstand.

Leerzame middag

"Bijzonder. Het is ook de eerste keer dat ik Wim zie. Het is toch een aantal maanden geleden. Ik heb nu geleerd hoe je iemand moet redden die een hartstilstand heeft, een hele leerzame middag", laat Van Ginkel weten.

Ambulances voor het stadion van FC Groningen nadat Wim Rip onwel werd ANP

"Echt geweldig, dat geeft een goed gevoel", laat Rip weten. Hij is volop herstellende en hoopt volgend seizoen bij de eerste training van PSV zijn werk weer te hebben opgepakt.

Er zijn dus belangrijkere zaken bij PSV dan verliezen van Willem II. Van Ginkel: "Ja, dat klopt. Dit is heel belangrijk. Ik vind het mooi om hier te zijn, ook voor Wim."

STER Reclame