Jose Mourinho blaast en steunt Pro Shots

Sevilla zet Mourinho en United op Old Trafford te kijk

time icon Aangepast

FC Sevilla heeft ten koste van Manchester United de kwartfinales van de Champions League bereikt. Na de 0-0 in Spanje won de ploeg op Old Trafford met 2-1 van United. Sevilla stond alleen in 1958 al eens in de kwartfinales van de strijd om de Europa Cup I.

Het eerste duel, drie weken geleden in Spanje, was al geen pretje om naar te kijken en ook nu viel er lange tijd bar weinig te genieten. Met name het spel van United was voor rust niet om aan te zien.

In de tweede helft werd Sevilla steeds sterker, al kreeg United via Jesse Lingard nog wel een goede kans. De Spanjaarden bleven de aanval zoeken en kregen in de slotfase loon naar werken.

Invaller Yedder maakt het verschil

Wissam Ben Yedder werd uiteindelijk de grote man. Twee minuten nadat hij in het veld was gekomen, zorgde hij met een bekeken schot voor de 1-0. Vier minuten later kopte de Fransman via David de Gea en de lat ook de 2-0 binnen.

Eindelijk was United wakker en de Engelsen bleken zowaar ook te kunnen aanvallen. Via een mooi schot van Romelu Lukaku, de 200ste treffer uit zijn loopbaan, werd het nog wel 1-2, maar meer zat er niet in voor de ploeg van coach José Mourinho.

Daley Blind ontbrak bij United. De Nederlandse verdediger is al enkele weken geblesseerd.

Het elftal van Manchester United op Old Trafford AFP
Wedstrijdstatistieken

STER Reclame