Brandpunt+

"Twintig minuten is tergend kort", zegt presentatrice Eva Jinek. Voor het programma Brandpunt+ kreeg ze de gelegenheid om Hillary Clinton te interviewen, maar ze kon lang niet alles vragen wat ze had willen vragen.

Bij De Wereld Draait Door blikte ze terug op het gesprek, dat vorige week donderdag werd opgenomen en vanavond werd uitgezonden. De nadruk van het interview lag op de campagne voor de presidentsverkiezingen, die ze verloor van Donald Trump. "Ik wilde inzicht krijgen in iemand die de grootste politieke en persoonlijke nederlaag van de afgelopen millennia heeft meegemaakt. Hoe ga je als mens dan door en waarom? Dit was haar verkiezing. Ze mocht niet verliezen, maar ze verloor."

Hillary Clinton bij Jinek: ik was na verkiezingsnederlaag volledig in shock

Jinek vroeg Clinton hoe zij het moment had beleefd waarop ze besefte dat ze de verkiezingen zou gaan verliezen. "Volledig in shock", zei Clinton. "Ik kon het niet geloven. Maar ik dacht: als het zo is, dan moet ik mijn nederlaag toegeven en Trump bellen. Hij was nog meer verrast dan ik. Hij klonk zelfs een beetje lacherig."

Ondanks alles is Clinton niet geknakt, zegt Jinek. "Er is niets veranderd aan haar drive en haar doorzettingsvermogen. Deze vrouw is onverwoestbaar, lijkt het wel."

STER reclame