Marin Cilic
NOS Sport

Federer ziet de ene na de andere concurrent wegvallen

Marin Cilic is al in de derde ronde van het masterstoernooi in Indian Wells blijven steken. De nummer twee van de plaatsingslijst en verliezend finalist van de Australian Open verloor met 4-6, 4-6 van Philipp Kohlschreiber.

Cilic is na Grigor Dimitrov, Alexander Zverev, Dominic Thiem en Novak Djokovic de zoveelste grote naam die de aftocht blaast in Indian Wells. Na Roger Federer is de als zesde geplaatste Juan Martin del Potro de hoogst noteerde speler die over is in het toernooi.

Weer Kohlschreiber

Cilic speelde zijn vierde partij sinds de verloren eindstrijd in Melbourne en leed al zijn tweede nederlaag. De zege van Kohlschreiber is geen al te grote verrassing.

De Duitser staat weliswaar een stuk lager op de ranglijst (37 om 3), maar won wel al voor de zevende keer in elf onderlinge ontmoetingen.

Kohlschreiber had in beide sets genoeg aan één break. Cilic probeerde met zijn kiezelharde slagen iets terug te doen, maar maakte veel te veel fouten.

Halep naar kwartfinales

Bij de vrouwen verzekerde de als eerste geplaatste Roemeense Simona Halep zich van een plek in de kwartfinales door met 7-5, 6-1 te winnen van Qiang Wang uit China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl