NOS SportAangepast

Gouden zitskiër Kampschreur: had ik het niet gezegd?!

Kampschreur: had ik het niet gezegd?

Met een glimlach van oor tot oor stond zitskiër Jeroen Kampschreur na het behalen van de gouden medaille op de supercombinatie verslaggever Edwin Peek te woord.

"Had ik het niet gezegd? Op de technische onderdelen gaan we knallen! Op de slalom ga ik die gasten pakken. En het is precies zo gegaan", jubelde hij.

Nadat hij op de Super G de derde tijd had genoteerd, achter de Noor Jesper Pedersen en de Fransman Frédéric François, bezorgde een ijzersterke slalomrun hem het goud.

"Die andere gasten zijn snel, maar het lukte gewoon. Aan het resultaat denken, dat sluipt in je hoofd tijdens het skiën, maar dat heb ik onderdrukt. En het lukte. Ik kwam beneden, ik keek naar rechts, vier seconden, het kon niet meer fout gaan."

Goud voor zitskiër Kampschreur na sterke slalom

Super G

Op de Super G legde Kampschreur de basis voor zijn zege, al had hij daar ook zomaar uitgeschakeld kunnen worden. Kampschreur scheerde een paar keer gevaarlijk dicht langs de poortjes.

"Daar heb ik op het randje geskied, maar dat is wel nodig. Ik heb wat foutjes gemaakt, maar op de ritmische delen was ik extreem snel. Daardoor had ik nog een prima tijd en zat ik heel dicht bij Pedersen. Maar ik wist dat ik hem op de slalom kon pakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl