Podcast #DeDag: 'interview Per Mertesacker is baanbrekend'

Podcast #DeDag: 'interview Per Mertesacker is baanbrekend'

Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. NOS-presentator Jurgen van den Berg spreekt met deskundigen en journalisten van alle omroepen.

"Het gaat totaal niet meer om plezier maken. Je moet altijd presteren, onder alle omstandigheden." Met deze woorden deed de Duitse profvoetballer Per Mertesacker behoorlijk wat stof opwaaien. In een interview met weekblad Der Spiegel vertelde de 33-jarige sporter afgelopen weekend dat de wedstrijdspanning hem soms te veel wordt.

Frits Barend denkt dat veel sporters zich herkennen in de woorden van Mertesacker. Hij noemt het interview Mertesacker "baanbrekend". Barend: "Als je op topniveau presteert, komt er enorme spanning bij kijken. Meer sporters hebben last van faalangst dan je denkt."

Meerdere profvoetballers moesten hun loopbaan al vroegtijdig beëindigen vanwege psychische problemen. "Jordi Hoogstrate was een toptalent. Het was een soort Arjen Robben, maar na zijn transfer naar PSV heeft hij nauwelijks meer gespeeld."

Barend denkt dat het voetbalclubs uitkomst kan bieden om vaker psychologische hulp in te schakelen. "Als je ziet dat sporters wel op het veld maar niet tijdens een wedstrijd presteren, dan kan een psycholoog helpen."

Verder in De Dag

  • De Nederlandse Syriëgangers Reda N. uit Leiden en Oussama A. uit Utrecht staan vandaag voor de rechter in Turkije. Verslaggever Nicole le Fever volgt de rechtszaak en blikt in De Dag vooruit op de strafeis.
  • Paus Fransiscus zit alweer vijf jaar in het Vaticaan. Heeft hij alles gedaan wat hij heeft beloofd? Die vraag beantwoordt correspondent Andrea Vreede.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

STER Reclame