Horst Hrubesch in 2016 EPA

Hrubesch interim-bondscoach Duitse voetbalvrouwen

time icon

De Duitse voetbalvrouwen worden de komende tijd geleid door voormalig Duits international Horst Hrubesch. Hij neemt tijdelijk de taken over van Steffi Jones, in wie de Duitse voetbalbond het vertrouwen heeft opgezegd.

Onder Jones werd Duitsland op het EK in Nederland vorig jaar in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere finalist Denemarken. In augustus besloot de DFB Jones een tweede kans te geven, maar na wederom teleurstellende uitslagen in de WK-kwalificatie, onder meer tegen IJsland (2-3), is het geduld op.

"We willen deze trainerswissel ook gebruiken om het vrouwenvoetbal verder te professionaliseren", legt DFB-directeur Oliver Bierhoff uit.

Das Ungeheuer

Hrubesch (66) heeft de taak Duitsland naar het WK van 2019 te leiden. Hij was al jaren werkzaam bij de bond als trainer van nationale jeugdelftallen en leidde het olympische elftal naar zilver op de Olympische Spelen van 2016 in Rio. In zijn actieve loopbaan stond Hrubesch bekend om zijn kopballen. Zijn bijnaam luidde Das Ungeheuer ('het monster').

Hrubesch bezorgde met twee doelpunten in de finale van het EK voetbal van 1980 Duitsland de Europese titel. Belgiƫ werd toen met 2-1 verslagen. In 1983 won hij met Hamburger SV de Europa Cup I.

STER Reclame