Wozniacki knokt zich naar zege, ook Kerber door

Aangepast
Caroline Wozniacki AFP

Caroline Wozniacki heeft op het sterk bezette WTA-toernooi in Indian Wells de achtste finales bereikt, maar heel soepel ging dat niet.

De als tweede geplaatste Deense, die het toernooi in 2011 op haar naam wist te schrijven, kwam na een bijna twee├źnhalf uur durende slijtageslag met in totaal veertien breaks en net geen honderd onnodige fouten als winnares bovendrijven tegen Aliaksandra Sasnovitsj, de nummer 49 van de wereld: 6-4, 2-6, 6-3.

De Wit-Russin wist prima partij te geven en profiteerde optimaal van de zeventien afzwaaiers die Wozniacki, in januari winnares van de Australian Open, in de tweede set van haar racket af liet komen. Haar matige service - ze sloeg maar liefst veertien dubbele fouten - braken Sasnovitsj echter op.

Ook Kerber door

Angelique Kerber, de nummer tien op de plaatsingslijst, haalde de laatste zestien door een zege op Jelena Vesnina: 7-5, 6-2. Ook in deze partij regende het breaks (elf). De Duitse was op de belangrijke punten, zeker in de tweede set, net iets scherper dan de Russische nummer 24 van de wereld.

STER Reclame