Federer stoomt binnen een uur door in Indian Wells

Aangepast
Roger Federer EPA

Roger Federer heeft zonder al te veel bovenmatige inspanning de achtste finales bereikt van het masterstoernooi in Indian Wells. De Zwitserse titelhouder had slechts 58 minuten nodig om zich in de derde ronde te ontdoen van de Serviër Filip Krajinovic: 6-2, 6-1.

In de volgende ronde stuit de als eerste geplaatste Federer op Jeremy Chardy. De Fransman schakelde zijn hoger ingeschaalde landgenoot Adrian Mannarino uit (7-5, 4-6, 6-1).

Flink gas

Federer, die het toernooi van Indian Wells vijf keer won (2004, 2005, 2006, 2012 en 2017), verspeelde een vroege break en zag zijn opponent op 2-2 alweer langszij komen. De nummer één van de wereld gaf vervolgens flink gas en maakte onderweg naar zijn veertiende winstpartij in 2018 maar liefst zeventien punten op rij.

Voor de 36-jarige Federer is het evenement in de Verenigde Staten zijn eerste optreden sinds zijn toernooiwinst vorige maand in Rotterdam. Na Indian Wells gaat Federer door naar Miami, waar hij ook een titel te verdedigen heeft.

Rojer al klaar

Voor Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau zit het toernooi er al op. Het als zesde geplaatste dubbel verloor in de tweede ronde van Feliciano Lopez en Marc Lopez. De Spanjaarden waren in twee sets te sterk: 6-4, 7-6 (5).

STER Reclame