FC Dordrecht is periodekampioen

Dordrecht grijpt periodetitel en verzekert zich van play-offs

FC Dordrecht heeft na een 1-0 thuiszege op RKC Waalwijk de derde periodetitel gewonnen in de Jupiler League. Hiermee verzekert de ploeg zich van deelname aan de play-offs waarin wordt gestreden om een plekje in de eredivisie.

Vooraf maakten vier ploegen nog kans om periodekampioen te worden. Dordrecht had de beste papieren met een punt voorsprong op FC Emmen en twee op Jong Ajax en Jong AZ.

De avond verliep zeker niet gemakkelijk voor de Dordtenaren. Tegen het stugge RKC werden weinig kansen gecreëerd en met de resultaten op de andere velden, waar Emmen en Ajax vroeg een voorsprong namen, nam de nervositeit toe aan de Krommedijk. Uiteindelijk brak Denis Mahmudov twintig minuten voor tijd de ban en dat resulteerde in een groot feest na het laatste fluitsignaal.

Het is voor Dordrecht de eerste periodetitel sinds het seizoen 2013/2014. Uiteindelijk promoveerde de ploeg toen naar de eredivisie.

FC Emmen

FC Emmen mocht lang hopen op de periodetitel, maar had het zelf lastig genoeg op bezoek bij FC Oss. De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam voor rust twee keer op voorsprong, maar tot twee keer toe maakte Oss snel weer gelijk.

Na rust benutte Cas Peters een penalty en was Emmen voor even virtueel periodekampioen, omdat Dordrecht toen nog niet had gescoord. Emmen blijft door de overwinning vijfde op de ranglijst.

FC Oss-speler Dennis Janssen in duel met FC Emmen speler Hilal Ben Moussa

Jong Ajax

Jong Ajax mocht ook nog hopen op de periodetitel en was gedurende de avond het langst virtueel periodekampioen. Het kende thuis een gemakkelijke avond tegen FC Eindhoven; 4-0. Aanvaller Dani de Wit was met twee doelpunten belangrijk voor de Amsterdammers.

Jong Ajax won de periodetitel in de eerste periode. Omdat belofteteams niet kunnen promoveren naar de eredivisie ging het ticket toen naar NEC. De Nijmegenaren, koploper in de Jupiler League, wonnen met 2-0 bij Jong FC Utrecht. De voorsprong op Ajax blijft een punt.

Jong AZ, de vierde ploeg die in theorie de periodetitel had kunnen grijpen, kwam thuis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Go Ahead Eagles.