Geboortegolf op Texel: duizenden lammetjes erbij

Aangepast

De lente is nog niet begonnen, maar schapenboeren op Texel hebben nu al hun handen vol aan de geboorte van nieuwe lammetjes. Het zijn er dit jaar meer dan andere jaren, doordat we een relatief warme herfst hebben gehad. Schapen hebben daardoor meer te eten gehad en zijn nu vruchtbaarder. Schapenboeren op het eiland verwachten daarom de komende tijd duizenden lammetjes.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Texelse schapenboeren hebben handen vol aan pasgeboren lammetjes

Om het de schapen wat makkelijker te maken, helpen schapenboeren de beesten tijdens de bevalling. "Dan raken ze wat minder uitgeput, want het is toch een flinke klus om zo'n lammetje er uit te persen", vertelt schapenboer Jan-Willem Bakker. Hij heeft deze weken al zo'n 170 lammetjes verwelkomd op zijn boerderij. "We zitten zo'n beetje op een derde, we verwachten er zo'n 500 dit jaar", zegt hij tegen NH Nieuws.

Voorlopig kunnen de dieren niet naar buiten: omdat het de laatste tijd koud is geweest, is er nog onvoldoende gras voor de beesten.

STER Reclame