Gertjan Verbeek en Jan van Halst tijdens de prestentatie van de nieuwe FC Twente-trainer ANP

Verbeek en Van Halst stoppen per direct met tv-optredens

time icon Aangepast

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek en directeur Jan van Halst zullen dit seizoen niet meer als analyticus te zien zijn in voetbalpraatprogramma's. Dat hebben beiden besloten na kritiek van de eigen achterban op de tv-optredens.

De supporters vinden dat alle energie in het lijfsbehoud van Twente gestoken moet worden en daar past volgens hen geen televisiewerk bij. Op de website van Twente, Verenigt werd opgeroepen een einde te maken aan de optredens.

Toelichting

Daar is nu dus gehoor aan gegeven. Van Halst licht op de website van de nummer 17 in de eredivisie het besluit toe.

"Alles wat je nu doet, wordt in een negatief daglicht geplaatst. Dat begrijpen wij heel goed. We hebben afgesproken de rest van het seizoen geen tv-optredens meer te doen", aldus de directeur. "We moeten uitkijken met z'n allen om niet in het negativisme terecht te komen."

Op de website Twente, Verenigt staat ook een oproep aan de raad van commissarissen "om de komende week de noodzakelijke consequenties te trekken op voetbaltechnisch gebied. Allereerst datgene wat nodig is om ons dit seizoen te handhaven. Of Verbeek hiervoor de juiste persoon is kunnen wij niet beoordelen, maar ga in gesprek met de spelers en kom samen tot een oplossing."

Van Halst laat weten dat er alles aan gedaan wordt om Twente in de eredivisie te houden. De club staat slechts een punt boven hekkensluiter Roda JC en heeft een achterstand van acht punten op de veilige vijftiende plaats.

STER Reclame