Bernd Hollerbach tijdens het duel met Bayern München Pro Shots

Wanhopig HSV ontslaat trainer Hollerbach na 49 dagen

tijd van publicatie Aangepast

HSV heeft coach Bernd Hollerbach aan de kant gezet. De club uit Hamburg werd zaterdag door Bayern München met 6-0 over de knie gelegd en staat voorlaatste in de Bundesliga.

Hollerbach was pas 49 dagen in dienst als opvolger van Markus Gisdol. In zeven wedstrijden kwam hij echter niet verder dan drie gelijke spelen. Beloftencoach Christian Titz neemt de rest van het seizoen de taak van hoofdcoach op zich.

Degradatie dreigt

De onderste twee ploegen degraderen aan het eind van het seizoen naar de tweede Bundesliga. HSV staat met nog acht duels voor de boeg zeven punten achter op FSV Mainz, dat op de 'veilige' zestiende plaats staat.

HSV is de enige Duitse club die al vanaf de oprichting actief is in de Bundesliga en nog nooit is gedegradeerd.

Martin Jol in 2008 als trainer van HSV ANP

'Jol beste HSV-trainer van deze eeuw'

Titz is alweer de 16de hoofdtrainer van HSV in deze eeuw. Met interim-coaches erbij komt het totaal op 23 trainers. De succesvolste HSV-trainer van deze eeuw was Martin Jol, zo heeft het Duitse persbureau DPA uitgerekend.

Jol, coach van juli 2008 tot en met mei 2009, kwam in 34 wedstrijden tot een gemiddelde van 1,79 punten per wedstrijd. De nummer twee is ook een Nederlander: Huub Stevens (februari 2007-juni 2008) scoorde een gemiddelde van 1,71 punten.

Bert van Marwijk, die tussen september 2013 en februari 2014 aan het roer stond in de havenstad, moet het doen met een dertiende plaats met 0,80 punten per wedstrijd.

STER Reclame