Architect 'Winnaars van Morgen' gaat jeugd FC Utrecht opleiden

Aangepast
Jelle Goes licht het plan Winnaars van Morgen toe ANP

Als technisch manager was Jelle Goes het gezicht achter het veelbesproken masterplan Winnaars van Morgen, dat het Nederlandse voetbal uit een diep dal moest krijgen. Maar nog voordat het plan volledig werd uitgevoerd, was hij weg bij de KNVB. Nu gaat Goes aan de slag met de jeugd van FC Utrecht.

De 47-jarige Blaricummer werd overbodig bevonden in Zeist na een herstructurering, al was zijn functie op dat moment al flink veranderd. Na het aanstellen van Hans van Breukelen als technisch directeur werd Goes verantwoordelijk voor het jeugdvoetbal.

Zoudenbalch

In Utrecht wordt hij de zogeheten manager academie op Zoudenbalch, het sportcomplex van de Domstedelingen. Henny Lee, de vertrekkend hoofd opleidingen, zal Goes de komende periode inwerken.

FC Utrecht
@fcutrecht
✍️ Jelle Goes gaat bij #fcutrecht aan de slag als Manager Academie. Lees er meer over 👇 https://t.co/QXHThNe7Fa
10 maanden geleden

Goes was in het verleden onder meer actief als hoofd jeugdopleiding bij PSV en als assistent-trainer van Guus Hiddink bij het Russische Anzji Machatsjkala.

Alje Schut

Eerder maakte FC Utrecht bekend dat oud-speler Alje Schut de nieuwe hoofd scouting wordt. Hij volgt Evert Bleuming op, die terugkeert bij FC Twente.

STER Reclame