Gertjan Verbeek
NOS VoetbalAangepast

Twente-fans eisen einde aan tv-optredens Verbeek

Gertjan Verbeek kan bij FC Twente nog allerminst overtuigen. Het spel houdt niet over en de punten blijven achter. En dan schuift Verbeek een dag na de pijnlijke nederlaag (2-1) ook nog eens aan voor een tv-optreden. Tot ongenoegen van de eigen ledenvereniging.

Zij vinden dat de coach al zijn energie in het lijfsbehoud van Twente moet steken. En er was meer reden tot klagen bij de supporters. Verbeek vertelde namelijk bij FOX Sports dat het "soms wel goed is als een club degradeert".

De ledenvereniging van Twente schrijft: "Verbeek trapte met zijn tv-optreden 300.000 Twente-aanhangers vol tegen de schenen en met die opmerking raakte hij ze vol in hun rode hart."

Er wordt door de fans honderd procent focus op het sportieve lijfsbehoud geëist en daar past volgens hen geen televisiewerk van Verbeek en directeur Jan van Halst bij. "Dit moet per direct stoppen", valt er te lezen op de website van Twente, Verenigt.

Ook staat er: "Daarnaast vragen wij expliciet aan de raad van commissarissen om de komende week de noodzakelijke consequenties te trekken op voetbaltechnisch gebied. Allereerst datgene wat nodig is om ons dit seizoen te handhaven. Of Verbeek hiervoor de juiste persoon is kunnen wij niet beoordelen, maar ga in gesprek met de spelers en kom samen tot een oplossing."

De ledenvereniging wil dat er na dit seizoen een onafhankelijk onderzoek komt waarin de club wordt doorgelicht.

Leedvermaak bij Heracles-supporters tegen Twente: een mini-degradatie-spook

Met nog zeven duels te staan staat FC Twente op de zeventiende plaats, met één punt meer dan hekkensluiter Roda JC. De achterstand op de veilige, vijftiende plaats is acht punten.

Willem II

De actie van de supporters uit Enschede doet denken aan die van de fans van Willem II. Ook zij waren ontevreden over de trainer, maar gingen nog een stap verder.

In een manifest riepen zij op tot het vertrek van Erwin van de Looi, die daar uiteindelijk voor zwichtte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl