Publiek tijdens een Koningsdagfeest op het Chasseveld in Breda ANP

Goedemorgen! Vandaag getuigt Astrid Holleeder tegen Willem Holleeder. En in Groningen worden de plannen voor Koningsdag gepresenteerd.

In het noorden en oosten bewolkt met in het noorden soms mist en in het oosten af en toe regen. In de rest van het land is het droog, met 's ochtends af en toe zon. Vanmiddag ook een enkele bui. Het wordt 8 graden op de Wadden tot 15 graden in het oosten.

Weerplaza

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het proces tegen Willem Holleeder gaat vandaag verder. Zijn zus Astrid komt aan het woord. Zij nam stiekem gesprekken op en legde belastende verklaringen over haar broer af tegen de politie.
  • In het Groninger Museum wordt het programma voor Koningsdag gepresenteerd. Op vrijdag 27 april viert de koninklijke familie deze dag in Groningen.
  • Het Europees Parlement debatteert in Straatsburg over de omstreden benoeming van de Duitser Martin Selmayr tot hoogste ambtenaar van de Europese Commissie.

Wat heb je gemist?

Het aantal banen in de zorg groeit, maar voor veel functies is het lastig om iemand te vinden. Volgens het UWV staan er dit jaar zo'n 130.000 vacatures open. De grootste perstoneeltekorten doen zich voor in ziekenhuizen, de thuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg.

Het tekort aan mensen is een gevolg van de strengere kwaliteitseisen waaraan personeel moet voldoen, en de vergrijzing: bijna een kwart van de werknemers in de zorg is 55 jaar of ouder. "De rek in ziekenhuizen is eruit", zegt Willem de Boer van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen. "Het ziekenhuispersoneel ervaart een grote werklast en werkt vaak al extra diensten."

Helikoptercrash in New York: vijf doden

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit

De Britse freestyle voetballer John Farnworth beklom de Mount Everest op een originele manier: terwijl hij een bal hooghoudt. Voor het goede doel kwam hij op deze manier tot het basiskamp. Hij deed er tien dagen over.

Fijne dag!

STER reclame