Ontgoochelde Pedersen: ik val bijna nooit

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Pedersen over valpartij: weet ook niet waarom het misging

Er kon hem eigenlijk niks meer gebeuren. Sverre Lunde Pedersen had Sven Kramer al op grote achterstand gereden en ook zijn voorsprong op Patrick Roest was comfortabel. Overeind blijven was voor Pedersen genoeg om wereldkampioen te worden.

En toch ging het mis. Na 6.500 meter gleed de Noor ineens onderuit op de ijsbaan van het Olympisch Stadion. Een valpartij waar geen blokje of tegenstander een aandeel in had. Pedersen bleef met zijn linkerschaats haken achter zijn rechterbeen, ging onderuit en kon de titel uit zijn hoofd zetten.

'Wist meteen dat het voorbij was'

"Ik weet het ook niet", stamelde een diep teleurgestelde Pedersen na afloop. "Het gebeurde zo snel, ik weet het gewoon niet. Ik val bijna nooit. Ik weet niet wat ik moet zeggen."

Pedersen zat direct na de race met zijn hoofd in zijn handen op de boarding, waar hij werd getroost door Kramer. "In topsport kun je niet winnen met een val of een fout, ik besefte meteen dat het voorbij was. Het is heel zonde dat dit gebeurt, maar het is zoals het is."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Pedersen vergooit wereldtitel met val op tien kilometer

STER Reclame