Wereldkampioen Roest: mag blij zijn voor mijzelf

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Roest: mag blij zijn voor mijzelf

Na een bizarre ontknoping op de allerlaatste rit van de WK allround, stond een verbouwereerde Patrick Roest uiteindelijk met de handen omhoog.

Na een val van de Noor Sverre Lunde Pedersen en een belabberde rit van Sven Kramer werd duidelijk dat Roest de nieuwe wereldkampioen allround is.

"Het ijs is niet geweldig. Dus als je een keer een voet niet goed neerzet, dan ben je hem kwijt. En dat is bij Sverre misschien ook wel het probleem geweest, dat hij vermoeid was", vertelde Roest na afloop.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Pedersen vergooit wereldtitel met val op tien kilometer

Na de val van Pedersen, die voor de tien kilometer een voorsprong van 7,72 seconden had op hem, was Roest er niet direct gerust op dat hij als eerste zou eindigen.

"Het schoot even door mij heen, ook omdat je niet weet hoe hij zich herpakt. Ik vond dat hij echt nog supersterk doorreed na zijn val. Maar het bleek voor hem te lastig om nog een goede tijd te rijden."

Juichen

"Je wil niet juichen, want ik vind het vervelend voor Sverre, want hij reed echt sterk dit weekend. Maar ik mag ook gewoon blij zijn voor mijzelf dat ik hier wereldkampioen word."

STER Reclame