Dolende Dimitrov ook in Indian Wells snel klaar

Aangepast
Grigor Dimitrov AFP

Grigor Dimitrov is in de tweede ronde van het masterstoernooi in Indian Wells blijven steken. De Bulgaar verloor met 7-6 (4), 4-6, 6-3 van Fernando Verdasco uit Spanje.

Voor Dimitrov is het de tweede vroege uitschakeling op rij. De nummer drie van de wereld, die sinds zijn finaleplaats op het ABN Amro-toernooi in Rotterdam geen partij meer heeft weten te winnen, verloor vorige week in Dubai al in de eerste ronde van Malek Jaziri.

Fernando Verdasco AFP

Antwoord

Tegen Verdasco had Dimitrov vooral in de derde set geen antwoord op de harde services van de nummer 39 van de wereld. Verdasco, die in de beslissende set ook maar één punt verloor op zijn eerste service, won al voor de tweede keer in vier duels van Dimitrov.

Vorig jaar verloor Dimitrov ook vroegtijdig in Indian Wells: in zijn partij in de derde ronde tegen Jack Sock ging hij ten onder in drie sets.

Dimitrov wacht dit jaar nog op zijn eerste titel. Vorig jaar had hij er begin maart al twee op zak: Brisbane en Sofia.

Federer

Roger Federer speelde door een zeldzame regenbui in de Californische woestijn maar anderhalve set tegen Federico Delbonis. Op 6-3, 2-2 in het voordeel van de titelverdediger werd de partij gestaakt. Het vervolg staat voor later vandaag op het programma.

STER Reclame