Sander Fischer heeft fraai gescoord en wil het weten
NOS VoetbalAangepast

Sparta deelt Roda JC dreun uit in kelderkraker

Sparta Rotterdam heeft wederom drie uiterst belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Dankzij goals van Sander Fischer en Robert Mühren werd directe concurrent Roda JC met 2-0 geklopt in Kerkrade.

Fischer maakte na twaalf minuten op bijzonder fraaie wijze zijn eerste doelpunt van dit eredivisieseizoen. De verdediger nam een bal van buiten de zestien ineens op de slof (0-1).

Machteloos Roda

Roda JC trachtte Sparta na die openingstreffer vast te zetten, maar dat lukte niet echt en kansen waren schaars. Simon Gustafson had wel bijna succes voor de machteloos ogende Limburgers, maar zijn schot werd geblokt.

Twintig minuten na rust maakte Mühren er 0-2 van. De aanvaller kreeg de bal mee van Thomas Verhaar en schoot via een Roda JC-verdediger binnen.

Mikhail Rosheuvel had daarna nog tegen moeten scoren, maar hij schoot op twee meter van een open goal naast. "Die bal moet erin, daar zijn geen excuses voor", baalde Rosheuvel. "Ik raak hem helemaal verkeerd. Het zit op dit moment gewoon niet mee. Het is gewoon klote."

Robert Molenaar had er een hard hoofd in na de misser van Rosheuvel. "Als die er niet ingaan, moet je je echt zorgen maken."

Gat van vier punten

Sparta neemt door de driepunter in Kerkrade, zes dagen nadat al gewonnen werd van ADO Den Haag, afstand van hekkensluiter Roda JC. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vier punten.

"We staan nu ook boven FC Twente", vulde Dick Advocaat aan. "Dus dat is goed. Qua resultaat is dit zeker een topweekend."

Volgende week wacht Ajax, Advocaat legt zich niet bij voorbaat neer bij een nederlaag tegen de Amsterdammers. "Als je ziet dat Willem II vandaag met 5-0 wint van PSV, dat is natuurlijk ook ondenkbaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl