Reinier Robbemond
NOS VoetbalAangepast

'Je kijkt elkaar aan, zo van: hoe is dit mogelijk?'

Willem II verslaat PSV met 5-0. Vijf-nul. Die uitslag zal nog een tijdje door het hoofd spoken van alles en iedereen in Tilburg (en Eindhoven). Voor interim-coach Reinier Robbemond was het een gedenkwaardig debuut, en dat is nog zachtjes uitgedrukt.

"Ja, een bizarre avond. Zeker als je kijkt naar de hele week. In het begin van de week zit je met een kater", verwijst Robbemond naar het opstappen van hoofdcoach Erwin van de Looi. "Als het dan zo'n avond wordt, is het genieten."

'Je kijkt elkaar aan, zo van: hoe is dit mogelijk?'

Robbemond schrijft de opleving niet toe aan zichzelf. "Het plan wat we vandaag hadden, hebben we het begin van de week gemaakt, met z'n allen. Dus deze is ook van Erwin."

Gezien de uitslag en het unieke karakter ervan - Willem II won nog nooit met vijf treffers verschil van een club uit de traditionele topdrie - blijft Robbemond nog enigszins nuchter. "Ja, Als je dit van tevoren had gezegd, had ik je voor gek verklaard. Hoe ze vol de strijd aangaan, je zit te genieten op de bank en je kijkt elkaar ook aan, zo van, hoe is dit in godsnaam mogelijk?"

Ook aanvoerder Ben Rienstra blijft opmerkelijk nuchter na de meest gedenkwaardige uitslag van dit eredivisieseizoen.

Rienstra nuchter ondanks 5-0 zege op PSV

'Onvergetelijke avond'

"Deze avond zal ik nooit vergeten", zegt aanvaller Fran Sol. Hij maakte zijn eerste hattrick in dienst van Willem II. "De hattrick draag ik op aan de supporters. Zij hebben me altijd gesteund." Er moest een kwaadaardige tumor in een van zijn teelballen verwijderd worden, begin dit seizoen.

Het slotakkoord is voor Robbemond. "Of het gaat gebeuren dat ik maar één wedstrijd hoofdtrainer ben en dat het dan deze is? Ha, ja, dat is niet aan mij", zegt hij met een glimlach. "Het vervolg zal de komende dagen besproken worden."

Sol draagt hattrick op aan supporters Willem II

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl