Excelsior juicht na een doelpunt

Excelsior springt over VVV heen na winst in Venlo

Excelsior heeft op bezoek bij VVV-Venlo een 3-2 zege geboekt. Hierdoor klimt Excelsior over VVV heen naar de elfde plek.

Beide ploegen speelden om te winnen en deden niet veel voor elkaar onder. Na iets meer dan een half uur kwam Excelsior op voorsprong: VVV werkte de bal niet goed weg uit het eigen zestienmetergebied waardoor Levi Garcia de bal diagonaal in de hoek kon schieten.

Lang konden de Rotterdammers de voorsprong niet vasthouden. Uit een corner kopte Jurgen Mattheij hard in eigen doel. Ook ploeggenoot Khalid Karami kon de bal niet uit het doel houden.

Jurgen Mattheij ziet de bal in eigen doel belanden

Na rust had Excelsior het voetballend wat beter voor elkaar en dat resulteerde na een uur opnieuw in een voorsprong. Met een knap afstandsschot van een meter of twintig passeerde Hicham Faik doelman Unnerstall.

Tien minuten voor tijd leek Mike van Duinen de beslissing binnen te schieten. Op aangeven van Jinty Caenepeel schoof de spits de bal simpel in het doel.

In een poging om nog iets te forceren speelde Lennert Thy zich knap vrij en schoot hard de aansluitingstreffer binnen. Veel meer wisten de Venlonaren niet te creëren.