Mol is bekend: 'Mijn moeder zal wel boos zijn'

Aangepast
Jan Versteegh (m) is de mol ANP

Tv-maker Jan Versteegh was dit seizoen 'de mol' in het tv-programma Wie is de Mol? De winnaar van het achttiende seizoen is zanger Ruben Hein, die terecht dacht dat Versteegh de mol was. De derde finalist, mode-ontwerpster Olcay Gulsen, dacht dat Ruben Hein de mol was en bleef met lege handen achter.

De ontknoping van het seizoen was in het Vondelpark in Amsterdam, voor het oog van honderden fans. Versteegh noemde het 'mol-zijn' fantastisch en een enorm avontuur. "Mijn moeder zal wel boos zijn", grapte hij.

Wie is de Mol?
@WieIsDeMol
De #Mol van 2018! @Jan_Versteegh! #widm #widmfinale
9 maanden geleden

Het achttiende seizoen van het AVROTROS-programma begon in verschillende landen: zo startte Versteegh in Oekraïne en Gulsen en Hein in Kazachstan. Maar het grootste deel van Wie is de Mol? speelde zich af in Georgië. Er deden tien kandidaten mee aan het programma; de eerste afvaller was presentator Ron Boszhard.

'Beste mol ooit'

NOS-presentatrice Simone Weimans, die in de laatste aflevering voor de finale afviel, vindt Versteegh de beste mol ooit. "Kijkers en kandidaten zijn keihard bespeeld. Continu was hij bezig anderen verdacht te maken terwijl hij zich voordeed als bloedfanatieke kandidaat. De pot spekken, daar ging het om. Iedereen die in zijn ogen een stapje te langzaam liep, was bezig de boel te traineren terwijl hij al die tijd zelf de meestersaboteur was."

Volgens Weimans speelde Versteegh buiten de opnamen om, wanneer er tijd was voor ontspanning, ook het spel. "Hij maakte opmerkingen over zijn eigen hoofdverdachte. 'Kijk nou daar gaat de mol', mompelde hij dan in de richting van Ruben. Ik zat inmiddels zo vuistdiep in de Ruben-tunnel dat ik niet meer helder nadacht en ben er met boter en suiker ingegaan. Ruben was de enige die het wel zag en is daarom de terechte winnaar. Jan Versteegh jij rotjoch, je verdient een Oscar."

Vorig jaar was acteur Thomas Cammaert de mol. Winnaar van het zeventiende seizoen was Sanne Wallis de Vries. Dit jaar gaat winnaar Ruben Hein naar huis met 17.750 euro.

STER Reclame