Geen Vreven, geen probleem voor NAC in Den Haag

NAC Breda viert feest
    Thierry Ambrose zet NAC op 0-2 vanaf de stip

NAC Breda heeft voor het eerst dit seizoen twee overwinningen op rij geboekt. De Brabanders waren een week na de zege op Feyenoord met 2-0 te sterk voor ADO in Den Haag.

Stijn Vreven ontbrak in de dug-out van de bezoekers. De Belgische trainer werd tegen Feyenoord naar de tribunes gestuurd en zat in de Residentie zijn eerste van drie wedstrijden schorsing uit.

Zijn aanwezigheid werd niet gemist. In de 18e minuut schoot Mounir El Allouchi NAC Breda op een 1-0 voorsprong. De middenvelder nam een afgeslagen hoekschop ineens op de slof en zag zijn schot in de verre hoek verdwijnen.

Vijf minuten voor rust sloeg Umar Sadiq vervolgens een dubbelslag voor de Bredanaars. De lange spits worstelde zich voor Wilfried Kanon en ging gemakkelijk neer toen de ADO-verdediger hem vastpakte in de zestien meter; penalty en rood voor Kanon. Thierry Ambrose benutte het buitenkansje (0-2).

Danny Makkelie was daarna de gebeten hond bij het ADO-publiek. Vijf minuten na rust was de scheidsrechter de spreekkoren richting hem zo beu, dat hij de wedstrijd stillegde. Na een korte onderbreking werd het spel hervat, met een laatste waarschuwing: bij een volgend spreekkoor zou de wedstrijd worden gestaakt.

Danny Makkelie legt het spel stil na spreekkoren aan zijn adres

ADO trok in de resterende veertig minuten, ondanks het numerieke nadeel, manmoedig ten aanval. De ploeg van Alfons Groenendijk was ook dicht bij een goal via Donny Gorter, maar Arno Verschueren haalde het klutsschotje - de bal ging via Gorters dijbeen - van de invaller van de doellijn.

Kort voor het laatste fluitsignaal raakte Abdenasser El Khayati nog de paal, maar de tweede zege van NAC op rij kwam niet meer in gevaar. Met het gelijkspel bij FC Groningen erbij zijn de Bredanaars al drie wedstrijden op rij ongeslagen, ook dat is voor het eerst dit seizoen.