NOS SchaatsenAangepast

Wüst genoot ondanks mislopen wereldtitel van duels met Takagi

Wüst na behalen zilver: de beste schaatsster heeft gewonnen

De Olympische Spelen waren ontegenzeggelijk het hoogtepunt van het schaatsseizoen, maar Ireen Wüst had toch ook graag in het Olympisch Stadion haar zevende wereldtitel allround veroverd. Zo ver kwam het niet en dat wist Wüst eigenlijk al na de 500 meter.

Op de openingsafstand verloor ze liefst 1,8 seconde op Miho Takagi waardoor een onoverbrugbaar gat was ontstaan. "Tja, als ik er op die 500 meter dichterbij had gezeten, was het een spannend toernooi geworden", zegt Wüst, die de wereldtitel aan de Japanse moest laten.

"Eigenlijk was het toen al uitzichtloos. Dat was gewoon een slechte rit, maar op de andere drie afstanden heb ik gewoon goed gereden."

Wüst geëmotioneerd bij aubade van Guus Meeuwis

Toch heeft Takagi, die naast de 500 meter ook de 1.500 meter won, niks gestolen, erkent Wüst. "Ze heeft een fantastisch toernooi gereden, de beste schaatsster heeft hier zeker gewonnen."

Wüst, die dit seizoen voor de vierde Spelen op rij een gouden medaille veroverde, genoot van het gevecht dat ze voerde met Takagi. "Dat was fantastische sport, zo wil je het hebben en zo wil je het zien. We daagden elkaar uit en kwamen tot een hoger niveau. Ik heb met haar een hele goede uitdager."

Vooral de 1.500 meter, de derde afstand, was voor het publiek om de vingers bij af te likken. "De 1.500 meter was een fantastische rit, de winnaar van bijna alle wereldbekers tegen de olympisch kampioene. Ik heb gewoon genoten van 23.000 man op de tribunes en gestreden tot de laatste meter."

Takagi grijpt wereldtitel allround na sterke vijf kilometer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl