Davy Klaassen

Elf Nederlanders in actie in Premier League: één zege

Zeven wedstrijden vandaag in de Premier League en een elftal Nederlanders op de diverse wedstrijdformulieren. Negen van hen, als ze al in actie kwamen, zagen hun club punten verspelen. En één scoorde.

Bij Huddersfield Town tegen Swansea City, de nummers vijftien en veertien van de ranglijst, stonden Rajiv van la Parra (Huddersfield) en Mike van der Hoorn (Swansea) tegenover elkaar. Luciano Narsingh begon (en bleef) op de bank bij de bezoekers.

Narsingh op de bank

Beide clubs hoopten op een zege om zodoende wat afstand te nemen van de degradatiestreep. Voor de bezoekers begon het duel dramatisch, want Jordan Ayew mocht al na elf minuten het veld verlaten na een zware tackle. Het lukte de thuisploeg in het restant van de wedstrijd echter niet de overtalsituatie om te zetten in doelpunten: het bleef bij 0-0.

Van la Parra werd een kwartier voor tijd gewisseld, Van der Hoorn maakte de negentig minuten vol bij Swansea.

Davy Klaassen met Wayne Rooney tijdens een trainingskamp in het begin van het seizoen

De enige Nederlander die zaterdag wist te winnen met zijn club was Davy Klaassen. Hij mocht voor Everton bij de stand 2-0 invallen tegen Brighton & Hove Albion.

Het waren pas zijn eerste minuten in de Premier League sinds 23 september 2017. De Nederlander komt niet voor in de plannen van de opvolger van Ronald Koeman, Sam Allardyce.

Pröpper, Locadia en Krul

Zijn inbreng veranderde niets meer aan de stand. Bij Brighton deed Davy Pröpper negentig minuten mee, Jurgen Locadia mocht na 69 minuten invallen. Doelman Tim Krul zag vanaf de bank hoe zijn concurrent onder de lat bij Brighton in de slotfase een penalty van Wayne Rooney stopte.

Wesley Hoedt (Southampton)

Verdediger Wesley Hoedt verloor met zijn Southampton kansloos bij Newcastle United: 3-0. Hij is nog de enige overgebleven Nederlander bij de Saints, die inmiddels nog maar één punt boven de degradatiezone staan.

Hoedt, Van Aanholt

Patrick van Aanholt moest met Crystal Palace op bezoek bij Chelsea. De Londenaren kwamen geen moment echt in gevaar en stonden na ruim een half uur al met 2-0 voor. Het werd uiteindelijk in de laatste minuut nog 2-1. De doelpuntenmaker? Van Aanholt.

Daley Blind op de tribune bij de WK allround, met Koen Verweij

Eerder op de middag verloor Liverpool op Old Trafford van Manchester United: 2-1. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd mee bij de Reds en Georginio Wijnaldum viel tien minuten voor tijd in.