Arjen Robben juicht na zijn 4-0 tegen HSV
NOS VoetbalAangepast

Bayern en scorende Robben vergroten degradatiezorgen HSV

Met Arjen Robben in de basis heeft Bayern München de malaise bij het toch al geplaagde HSV verder vergroot. In de eigen Allianz Arena trokken de Zuid-Duitsers met maar liefst 6-0 aan het langste eind. Robben tekende zelf voor de vierde treffer. Bayern zou eventueel, bij puntverlies van alle naaste belagers, volgende week al kampioen kunnen worden.

De bezoekers uit Hamburg kwamen zaterdag met een duidelijke tactiek naar München: tegenhouden en hopen op een succesvolle counter. Na vroege goals van Franck Ribéry en tweemaal Robert Lewandowski kon dit plan echter al meteen de prullenbak in.

HSV-trainer Bernd Hollerbach greep uit frustratie al vroeg in, maar dit veranderde weinig. De noordelingen bleven een speelbal van Bayern en kwamen nauwelijks over de middenlijn. Het was enkel aan de gestilde honger van de Rekordmeister te danken dat HSV met 'slechts' 3-0 de rust haalde.

Robben krijgt eindelijk loon naar werken

In de tweede helft trapte Bayern het gaspedaal niet eens volledig in, al deed Robben met een fraai schot in de linkerbovenhoek nog een duit in het zakje. Het betekende voor de Groninger het eerste competitiedoelpunt sinds november. Niet veel later haalde Jupp Heynckes hem naar de kant. Een solo van Ribéry en het honderdste Bundesliga-doelpunt van Lewandwoski zorgden voor een passend slotakkoord. De Poolse spits had daar echter wel twee strafschoppen voor nodig.

Frank Ribéry laat zich toejuichen na zijn tweede goal tegen HSV

De monsterscore is volledig in lijn met de recente geschiedenis. Sinds 2011 ging HSV steevast met grote cijfers ten onder in München. In de laatste acht uitgaven kregen de Hamburgers maar liefst 50 goals tegen, terwijl ze zelf slechts driemaal het net vonden.

De nieuwe nederlaag betekent alarmfase één bij HSV, waar de bestuursvoorzitter afgelopen week werd weggestuurd. De Traditionsverein was als enige club alle seizoenen van de partij in de Bundesliga. Maar na enkele ontsnappingen in de voorbije jaren, lijkt het dit keer onbegonnen werk te worden. Het gat met plek zestien, de positie die recht geeft op nacompetitie, bedraagt al acht punten.

Concurrenten laten HSV in theorie nog leven

Enige troost kan HSV nog halen uit de resultaten van concurrenten Mainz en Wolfsburg. Mainz verloor gisteren in eigen huis van Schalke 04, Wolfsburg ging vandaag met 3-0 onderuit bij Hoffenheim. Het Herta BSC van verdediger Karim Rekik kwam tegen Freiburg niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl