Landa sterkste in koninginnenrit Tirreno-Adriatico

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Landa wint koninginnenrit, Dumoulin stapt af in Tirreno-Adriatico

Mikel Landa heeft de koninginnenrit van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De renner van Movistar was na 219 kilometer de snelste in een sprint met Rafal Majka en George Bennett en kwam als eerste boven op de flanken van de Sassotetto.

Geraint Thomas raakte het maglia azzurra kwijt. De Brit moest in de finale passen vanwege een probleem met zijn fiets. Damiano Caruso is terug als leider van het klassement.

De Italiaan van BMC droeg de blauwe trui ook in de tweede etappe, nadat hij met zijn ploeg de openingstijdrit op zijn naam schreef. Michal Kwiatkowski volgt op één seconde als tweede, Wilco Kelderman staat knap derde met elf seconden achterstand.

Vluchters ingelopen

Op de slotklim naar Sassotetto nam Astana de regie in het peloton. Op zo'n zeven kilometer voor de streep werden de laatste twee van zes vluchters ingelopen.

De Colombiaan Miguel Ángel López viel aan en kreeg later Majka en Fabio Aru mee. De Belg Ben Hermans en Landa sloten later aan. Laatstgenoemde toonde zich uiteindelijk het sterkste in de sprint.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin valt en stapt af in Tirreno-Adriatico
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De etappe begon met een fikse domper voor de Nederlandse wielerfans. Tom Dumoulin was betrokken bij een valpartij en besloot af te stappen.

De Giro d'Italia-winnaar liep meerdere kneuzingen en schaafwonden op, op zijn borst, hand, arm en been. Behandeling in het ziekenhuis was niet nodig. Dumoulin was met klassementsambities naar Italië afgereisd en stond in het algemeen klassement negende.

STER Reclame