Podcast: Campert stopt, onrustig Brussel en vogelspotters

Aangepast
Met Remco Campert, commotie in Brussel, Huub van der Lubbe en vogelspotten ANP / NOS

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het oog op morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

Het beste uit het Oog

Met deze week: Remco Campert stopt met schrijven, commotie in Brussel, Huub van der Lubbe en vogelaars Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen.

"Hij is moe en oud en heeft genoeg geschreven", zegt de familie van Remco Campert. De uitgeverij van de schrijver kondigde aan dat hij een punt achter zijn carrière zet. Jan Mulder baalt, maar begrijpt het wel, is deze week te horen in de podcast Het beste uit het Oog.

Ook in de podcast: commotie in Brussel door een nieuwe benoeming. Hoewel het Europees Parlement zegt dat alles volgens het boekje is gegaan, vindt de pers het maar moeilijk te geloven dat Martin Selmayr zo snel benoemd is tot secretaris-generaal. Arjan Noorlander legt uit waar die commotie vandaan komt.

Huub van der Lubbe heeft de Lennaert Nijghprijs ontvangen, die wordt uitgereikt aan de beste tekstdichter van het jaar. Hij vertelt in het Oog over de verhalen achter de teksten die hij voor De Dijk schreef.

En vogelspotten klinkt misschien niet als de meest opwindende hobby, maar journalisten en vogelaars Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen zijn er dol op. Ze vinden vogelspotten zo leuk dat ze er een boek over schreven: Spotvogels. Waarom vogels kijken een passie voor ze is? Beluister de podcast!

00:58 - Remco Campert stopt met schrijven

08:24 - Commotie in Brussel door benoeming

14:54 - Huub van der Lubbe over de teksten voor De Dijk

24:09 - Vogelspotten

Waar vind je de podcast?

iPad of iPhone

Heb je een iPhone of een iPad? Dan heb je standaard een podcast-app op je apparaat. Zoek in deze app naar Het beste uit het Oog. Abonneer je op de podcast en elke aflevering wordt automatisch toegevoegd.

Android

Heb je een Android-telefoon? Dan heb je geen standaard podcast-app. Via Google Play kun je veel van dit soort apps vinden. Zoek op 'podcast' in het zoekscherm in Google Play. Zoek in de podcast-app op naam op Het beste uit het Oog voor de hoogtepunten van de week.

Als dit niet lukt, is de podcast te bereiken via de RSS-feed.

Soundcloud

De nieuwste aflevering van Het beste uit het Oog is ook elke zaterdag te vinden op Soundcloud.

STER Reclame